Kravställ din badrumsrenovering

Att välja hantverkare är inte alltid helt enkelt. Det är inte bara att ringa första bästa hantverkare och boka ett första möte. Ju bättre förberedelser desto bättre slutresultat. Hur väljer man då en bra hantverkare för badrumsrenovering?

Badrummet är det rum i bostaden som är känsligast för skador och där det krävs mest omsorg när det handlar om tätning och isolering. Anledningen är naturligtvis den fukt och väta som samlas i badrummet. Utan bra fuktspärrar och ventilation kan fukten snabbt sprida sig till innerväggar och ge upphov till stora skador i bostaden.

Det första du ska tänka på när du väljer en hantverkare för badrumsrenovering i Skåne är att se till att hantverkaren är auktoriserad och att han eller hon har F-skatt. Auktorisationen innebär att hantverkaren följer de råd och riktlinjer för våtrum som tas fram av olika branschorganisationer. Auktorisationen i sig betyder också att hantverkaren har stor erfarenhet av badrumsrenovering. Att hantverkaren ska ha F-skatt har att göra med garantin för renoveringen. Om hantverkaren, eller den firma för vilken hantverkaren arbetar, inte är registrerad för F-skatt, moms och arbetsgivaravgifter gäller nämligen inte garantierna.

Innan du skriver ett avtal med hantverkaren är det alltså en god idé att undersöka auktorisation, erfarenhet samt att alla papper är i sin ordning. Allt för att undvika negativa överraskningar.

Dags för nytt badrum?