Så väljer du rätt badrumshantverkare

Att själv ge sig på att renovera ett badrum kan vara både spännande och kännas som en riktig utmaning. Man ska dock ha en viss hantverkarerfarenhet innan man ger sig på att bryta loss golv och väggar för en renovering. Man måste också vara beredd att lägga en hel del tid på projektet. I många fall blir det både enklare och billigare att anlita en professionell hantverkare för jobbet, särskilt som det finns en mängd regler kring hur man ska utforma och bygga våtrum.

För att ditt badrum ska uppfylla försäkringsbolagens krav samt för att renoveringen ska bli väl utförd och hålla under lång tid rekommenderas att du tar kontakt med en kvalificerad hantverkare för badrumsrenovering i Skåne. Hantverkaren har lång erfarenhet av att renovera badrum och ser till att golv, väggar och tak blir korrekt tätade och att fukt avlägsnas på ett effektivt sätt.

När du letar efter badrumsrenovering i Skåne finns tre saker att tänka på. Först och främst bör hantverkaren vara auktoriserad av en branschorganisation. Byggkeramikrådet och VVS-företagen är två exempel på välkända branschorganisationer. Det andra du bör tänka på är att hantverkaren följer de riktlinjer som Golvbranschens Våtrumskontroll har tagit fram. Om en hantverkare uppfyller dessa två krav kan du vara lugn.

Priset är naturligtvis även en faktor att räkna med. Priset för badrumsrenoveringen beror dels på hur du har tänkt att renovera badrummet med bland annat olika material och paketlösningar, dels hur lång tid själva renoveringen tar. Teckna gärna ett avtal om badrumsrenovering till fast pris med hantverkaren så du vet hur mycket just denna del kostar. Kom också ihåg att du kan få ROT-avdrag i samband med badrumsrenoveringen.

Dags för nytt badrum?